blog

01

feb

Voedingssupplementen

Voedingssupplementen

Voedingssupplementen: aanvulling op je dagelijkse voeding

Je kunt het zo gek niet bedenken of er is wel een voedingssupplement om je probleem te verhelpen. Heb je moeite met het eten van groente en fruit? Neem een multivitamine. Geen zuivelliefhebber? Neem een calciumtablet. Zo is er voor alles een oplossing. Maar in hoeverre hebben deze voedingssupplementen effect? En hebben we ze wel écht nodig?

Wat is een voedingssupplement?
Een...

Lees meer

17

jan

Hoe voorkom je een after lunch-dip?

Hoe voorkom je een after lunch-dip?

Hoe voorkom je een after lunch-dip?

Je kent het fenomeen van een middagdip waarschijnlijk wel. Je valt opeens bijna in slaap achter je bureau, ondanks dat je toch best aardig hebt geslapen afgelopen nacht. Een after lunch (of after dinner)-dip is iets waar veel mensen last van hebben. Vaak begint een after lunch dip zo’n half uur nadat je hebt gegeten. Je kunt amper je ogen nog open houden, en voelt je letterlijk energieloos worden. Hoe komt dit en wat kan je doen...

Lees meer

22

dec

7 tips om een healthy lifestyle vast te houden!

7 tips om een healthy lifestyle vast te houden!

'Ik heb geen tijd...'' Een veelgehoorde uitspraak als het gaat om gezonde keuzes maken. Eerlijk is eerlijk, in het begin kost het gewoon meer tijd om gezond te eten. Je moet meer nadenken in de supermarkt, op een andere manier koken en van tevoren al bedenken hoe je dag of week eruit gaat zien. Verandering kost altijd tijd en energie. Maar geloof me, als je er eenmaal aan gewend raakt, kost gezond eten echt niet meer tijd.

Deze 7 tips helpen je om stressloos je healthy lifestyle...

Lees meer

10

nov

10 gouden voedingstips om gezond af te vallen

10 gouden voedingstips om gezond af te vallen

Een gezond lichaam ontstaat door talloze kleine keuzes die je dagelijks maakt. Hieronder vind je 10 voedingstips die weinig moeite kosten en je eenvoudig gezonder kunnen maken.

1) Probeer te plannen
Heb je geen plan voor de dag, dan leef je teveel in het moment. Vaak heeft dit een bovenmatig snackgedrag tot gevolg. Wanneer je wél een plan of schema voor jezelf opstelt, dan weet je exact wat en wanneer je gaat eten. Op de eerste plaats houd je zo beter controle...

Lees meer

02

nov

10 redenen waarom jij een personal trainer zou moeten nemen

10 redenen waarom jij een personal trainer zou moeten nemen

“Waarom zou ik voor een personal trainer kiezen?” is een vraag die mij vaak wordt gesteld. Daar kan ik heel duidelijk over zijn. Het is onderzocht en bewezen dat aanmoediging tijdens het sporten motiveert. Dus mijn antwoord: een personal trainer motiveert. Ik ervaar dagelijks hoe dankbaar mensen zijn met een stukje ondersteuning bij het wijzigen van hun levensstijl. En dat motiveert mij enorm!

Ik heb 10 redenen op een rijtje gezet waarom een personal trainer goed voor jou...

Lees meer

12

apr

Werkgevers belonen fitte werknemers

Fitte werknemers

Ooit gedacht om op je cv te vermelden dat je wekelijks gaat fitnessen of aan sport doet? Het zou zo gek nog niet zijn. Mensen die regelmatig sporten, verdienen meer en krijgen makkelijker een baan. 

Uit een meta-analyse van onderzoeksinstituut IZA blijkt dat mensen die regelmatig sporten meer geld verdienen. Bij mannen is dat verband het sterkst als ze fitnessen of buiten sporten, bij vrouwen is dit leeftijdsgerelateerd. Vrouwen tussen 26 en 45 jaar zijn het meest gebaat bij raketsporten...

Lees meer

Klaar om uit de startblokken te schieten ?